Frågor och svar

Om din hemsida t ex har ett kontaktformulär som skickar meddelande från besökaren till dig via epost är det viktigt att du ställer in din hemsida så att den skickar detta via SMTP, t ex från en mailbox under din egen domän. Vi rekommenderar att hemsidan inte använder funktionen phpmail() för detta. Nya abonnemang har phpmail avstängt och är hänvisade till utgående epost via SMTP. Istället rekommenderar vi att ett SMTP-konto under er egen domän används för utgående epost från hemsidan.

På så sätt minimeras risken att epost från hemsidan hamnar i spam eller i värsta fall helt blockeras av mottagande mailserver.

Har du inte möjlighet att sätta upp en mailbox som hemsidan kan använda för utgående epost så kan vi ordna en mailbox för hemsidan via WebHotel24:s mailservrar. Kontakta oss i så fall på supporten så hjälper vi dig.

Känner du dig osäker på detta, kontakta oss så hjälper vi dig.

WordPress

I WordPress finns inget inbyggt stöd för SMTP utan WordPress förlitar sig som standard på phpmail()-funktionen. Det finns dock en rad plugins som ersätter WordPress inbygga mailfunktion med en som använder SMTP. Sök på "wp smtp" i plugin-installeraren.

Joomla

Joomla har stöd för utgående epost från hemsidan via SMTP. Detta finner du i Globala inställningar, fliken Server, längst ner till höger. Vid fältet Epostsystem väljer du SMTP och fyller i de nödvändiga fälten, bland annat SMTP-användarnamn och SMTP-lösenord.

Fjärrsupport

Nedladdning av program för fjärrsupport

Supportpersonalen guidar dig till en lösning och vid behov kan vi fjärrstyra din dator för att åtgärda problem. Klicka på ikonen nedan om vår tekniker ber dig att starta fjärrstyrning.

 

Alternativ metod

För alternativ metod för fjärrsupport med hjälp av tillägg till Chrome klicka här för instruktioner.