Aktuellt

Det populära filöverföringsprogrammet FileZilla kom ut med en uppdatering häromveckan, till version 3.10.0.1, som gjorde att många användare fick problem att ansluta mot sitt webbhotell (gäller inte WebHotel24). Problemet som uppstår är att man kan ansluta men kan inte se några filer på servern (timeout).

Problemet orsakas av att FileZilla nu som standard använder kryptering (TLS) mot servern och i vissa fall kan detta ställa till problem i samband med webbhotellets brandvägg. Vi på WebHotel24 har våra servrar och brandväggar inställda så att detta inte orsakar några problem.

Har du problem med detta kan du, i väntan på att ditt webbhotell löser detta (om du inte har WebHotel24), komma runt problemet genom att ansluta utan kryptering.

För att kunna göra det måste du öppna Platshanteraren i FileZilla och skapa en anslutning för servern. I denna anslutning väljer du under kryptering "Använd bara enkel FTP (osäkert)". Obs att detta inte går att göra för snabbanslutningar. Du måste alltså skapa en anslutning i Platshanteraren i FileZilla.

Prova gratis!

Prova WebHotel24 gratis i en månad utan förpliktelser! Läs mer här!

 

Prova webbhotell gratis