Aktuellt

Ny våg av utpressningsmail skickas ut, mars 2021
Ny våg av utpressningsmail skickas ut, mars 2021

Då och då drabbas vi av en våg av utpresssningsmail som de flesta i Sverige får ta emot i sin inkorg och det gäller även våra kunder. Att få dessa mail är obehagligt eftersom utpressaren påstår sig ha bilder och video på dig i ett privat sammanhang. Mailet kan se ut som på bilden.

Att det utpressningsmailet är falskt och saknar grund råder det inga tvivel om. Om det vore äkta så skulle sannolikt utpressaren skicka med en bild som bevis på att de har de foton de hävdar att de har. Dessa mail innehåller aldrig sådana bildbevis vilket är ett tydligt tecken på att det är falskt. De skickar helt enkelt ut dessa mail i tusental eftersom det inte kostar dem något och är det bara någon enstaka på tusentals utskickade mail som betalar så har det lönat sig för dem. Utpressarna använder dessutom kapade mailservrar för att göra sina utskick så de lägger inte egna resurser på detta.

Det tar ibland något dygn innan våra självlärande spamfilter anpassat sig och kan fånga dessa mail. Intill dess kan sådana här slinka igenom och hamna i inkorgen. 

Om du har fått ett sådant utpressningsmail, lägg det gärna i spammappen så hjälper du våra spamfilter att snabbare lära sig att det är spam och ska klassas som det. Du är också välkommen att höra av dig till oss på supporten så kan vi se över dina spamfilterinställningar så att de är optimala.

 

Prova gratis!

Prova WebHotel24 gratis i en månad utan förpliktelser! Läs mer här!

 

Prova webbhotell gratis