Frågor och svar

Använda Gmail för att hantera dina mail hos WebHotel24

Om du redan använder Gmail och gärna vill använda det för att hantera din epost hos WebHotel24 så går det utmärkt. Gmail kommer då fungera som din webbmail och epostprogram. Epost hämtas via det s k pop3-protokollet och utgående epost skickas via WebHotel24 med smtp. På så rätt kommer du besvara dina epostmeddelanden med din epostadress hos WebHotel24 och mailen kommer komma från rätt server så att de inte fastnar i spamfilter.

Gör så här:

 1. Klicka på "kugghjulet" uppe till höger i Gmail och välj "Visa alla inställningar".
  gmail pop 00A

 2. ​Välj fliken "Konton och Import".
  Gmail POP3
 3. ​Under "Kolla epost från andra konton", klicka på "Lägg till ett POP3-konto som du äger".
 4. ​Ange din epostadress (den hos WebHotel24, inte din gmail-adress) och klicka på "Nästa steg"
  Gmail POP3
 5. ​Välj "Importera e-post från mitt andra konto (POP3)"
  gmail pop 00D
 6. Användarnamn är din epostadress. ​Ange lösenord och epostserver (t ex whse01.webhotel24.se, kontrollera vad som gäller för ditt konto, ange inte mail.DOMÄNNAMN.se eftersom det kommer att ge SSL-fel)
  Gmail POP3
 7. ​Välj port 995 och kryssa i "Lämna en kopia av hämtade meddelanden på servern", "Använd alltid en säker anslutning (SSL) när du hämtar e-post." och "Ge inkommande mail en etikett" (då kan du lätt se i inkorgen till vilket konto mailet kom).
 8. ​Klicka på "Lägg till konto"
 9. ​Markera "Ja, jag vill kunna skicka e-post som" och klicka på "Nästa"
  Gmail POP3
 10. ​Kryssa ur "Behandla som ett alias" och klicka på "Nästa steg" 
  Gmail POP3
 11. ​Ange smtp-server (t ex whse01.webhotel24.se, kontrollera vad som gäller för ditt konto, ange inte mail.DOMAN.se eftersom det ger SSL-fel). Användarnamn är din epostadress och ange lösenordet för ditt epostkonto hos WebHotel24. Se till att port 587 är vald, välj "Säker ansutning med TLS" och klicka på "Lägg till konto".
  gmail pop 04
 12. ​Ett bekräftelsemail skickas nu till ditt epostkonto hos WebHotel24. Klicka på bekräftelselänken eller kopiera och klistra in bekräftelsekoden och klicka på Verifiera.
  Gmail POP3

När du sedan skickar mail med Gmail kan du i blädderlisten vid från-fältet välja om du ska skicka epost med din Gmail-adress eller din epost-adress hos WebHotel24.
Gmail POP3

Fjärrsupport

Nedladdning av program för fjärrsupport

Supportpersonalen guidar dig till en lösning och vid behov kan vi fjärrstyra din dator för att åtgärda problem. Klicka på ikonen nedan om vår tekniker ber dig att starta fjärrstyrning.

 

Alternativ metod

För alternativ metod för fjärrsupport med hjälp av tillägg till Chrome klicka här för instruktioner.