Frågor och svar

Jag kan inte nå företagets hemsida från vårt eget företagsnätverk

Symptom

Jag kan nå företagets hemsida från vilken internetanslutning som helst, t ex mobilt bredband men inte då jag är uppkopplad via vårt eget företagsnätverk.

Lösning

Orsaken kan vara att det egna företagets nätverk är baserat på Microsoft-produkter och att det egna domännamnet, t ex doman.se, är valt som domän för företagets Microsoft Active DIrectory:s lokala domän, d v s detta är samma som företagets hemsidas domännamn.

En workaround är att i den lokala DNS:en i Microsoft Active Directory lägga in en DNS-post för www.doman.se som pekar mot den IP-adress som företagets hemsida har. (Om man senare byter webbhotell måste detta då också uppdateras.) Sedan ställer man in hemsidan så att den skall nås via www.doman.se och inte via doman.se. I WordPress gör man detta under Inställningar -> Allmänt.

En rekommendation är att redan då Microsoft Active Directory installeras, välja en lokal domän som inte sammanfaller med den som används för företagets hemsida, t ex hk.doman.se, admin.doman.se, kontor.doman.se, sthlm.doman.se eller något annat som passar er organtisation. Att ändra detta i efterhand innebär en hel del arbete så har man redan ett Active Direcroty med lokal domän som är samma som företagets hemsida så är den enda lösningen att implementera ovan nämnda workaround.

Fjärrsupport

Nedladdning av program för fjärrsupport

Supportpersonalen guidar dig till en lösning och vid behov kan vi fjärrstyra din dator för att åtgärda problem. Klicka på ikonen nedan om vår tekniker ber dig att starta fjärrstyrning.

 

Alternativ metod

För alternativ metod för fjärrsupport med hjälp av tillägg till Chrome klicka här för instruktioner.